Oli ihaaan pakko tehdä kun omenat oli niiin punaisia puussa. Ohjetta saa soveltaa ihan mielenmukaan. Itse olen joskus laittanut tänne esim vadelmia ja mansikoita kun niiden aika oli joskus tässä kesällä  : ) sekin oli hyvää. Taikinaan lisäsin silloin kaakoajauhoa jotta siitä tuli tummempi. Tässä vielä kuva siitä.

uskokaa vaan. Pohja on ihan sama. Ylempi on vaan tehty ehkä vähän isompaan vuokaan niin se on siksi matalampi. 

Vuuan pohjalle;
n. 6 pihaomenaa ( pienempiä kuin kaupan ulkomailta tulleet. saa tietysti laittaa enemmänkin )
3 päärynää
n. ½dl sulatettua voita ( ei tarvitse marjaversiossa )
sokeria maunmukaan ( riippuu esim. happamuudesta )
muista mausteita maun mukaan ( esim. kardemumma, kaneli )

Taikina:
125 g voita ( margariinikin käy. Itse käytän yleensä voita koska mielestäni maku on parempaa )
1 dl sokeria
2 munaa ( saa laittaa enemmänkin jos sattuu olemaan sellaisia minimunia kuten nykyään on tarjolla. toisin sanoen munia jotka on pingispalloa pienempiä : D )
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
maunmukaan kardemummaa 
1 dl maitoa

leikkaa leivinpaperi pyöreän kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Pese ja pilko omenat ( kuoriakkin saa ) kuutioiksi tai lohkoiksi. Kuori ja pilko päärynät kuutioiksi. Kaada sulatettu rasva omenoiden ja päärynöiden päälle ja laita mausteita. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Sekoita tasaiseksi.  Levitä taikina tasaisesti omenoiden ja päärynöiden päälle. 
Paista 175 asteessa alimmalla ritilällä n. 50 min. Anna kakun jäähtyä noin vartti ennen kumoamista. ( ( jos kakku ei irtoa, ota se veitsellä irti siitä vuoasta ja kokeile sitten ) Kumoa se suoraan tarjoiluvadille. Poista leivinpaperi varovasti ja tarjoa jäätelön tai vanilija kastikkeen kanssa.


(( kuten huomaatte, ohjeeni ovat aika n. painotteisia. Itse en katso tarkkaan ohjetta leipoessani. Laitan kaikkea vain maun mukaan ja taikinan koostumuksen mukaan joten jos taikina on vaikka liian kovaa, voi siihen lisätä vaikka maitoa jne.. ))